HomeA Labirintus Felira12RegisztrációKapcsolatBelépés

Share
 

 A Labirintus

Go down 
SzerzőÜzenet
Mea
Admin
Mea

Hozzászólások sz. Hozzászólások sz. : 61
Regisztráció Regisztráció : 2015. Nov. 26.

A Labirintus Empty
TémanyitásTárgy: A Labirintus   A Labirintus Empty2016-11-28, 18:35

A Labirintus A_labi10

Csak szóbeszédek maradtak fenn, hogy ki és mikor hozathatta létre, de senki sem tudja, mi célból. Egyesek út tartják Mervil a megtébolyult őrgróf bízta meg az udvari mágusokat, druidákat, illuzionistákat, és egyéb más szolgálókat, hogy hozzanak létre egy olyan helyet, ahol méltóképpen megtudja büntetni azt, ki vét a törvényei ellen.

Mások azt mondják, hogy a hely saját magát szülte meg, mintegy bosszúból. Egy kastélynak kell a hely, s kell hozzá az anyag, hogy elkészüljön, így az őrgróf jobbágyai kiirtották a közeli erdő nagy részét, és lefejték a hegyet, hogy a kinyert követ az építkezéshez használják fel. „Egy jó bosszúhoz idő és gyomor kell” tartja a mondás. A természet kivárta, míg felépül s benépesül a kastély, majd egy éjszaka leforgása alatt hatalmas labirintus nőtt a gyönyörű épület körül, nem hagyva a lakóknak más választás, mint átvágni rajta, ha egyáltalán ki akarnak jutni. Egyiknek sem sikerült.


A Labirintus Labiri10
Akárhogy is, a labirintusba ép eszű ember a lábát be nem teszi. Feljegyzések szólnak arról, hogy nem csak az eltévedéstől kell félnie az egyszerű kalandornak, hanem a megannyi csapádtól, illúziótól, mi több olyan lényektől, kik a labirintust róják áldozatok után kutatva. Feljegyzések, hiszen keveseknek sikerült kijutni erről a helyről, és még kevesebbeknek sikerült úgy megtennie, hogy mesélhessenek is róla. A labirintus falait hatalmas, több méteres bokrok alkotják, némelyek egyszerű dísznövények, mások viszont tövises, fenyegető, cseppet sem barátságos vadhajtások. Éjszaka néhol lámpások mutatják az utat, máshol akkora erejű sötétmágia lengi körbe a folyosókat, hogy a fáklya fénye alig segít. A bokrokra felmászni lehetetlen, különféle módszerekkel torolja meg a természet eme alkotása a csalni akarókat, ahogyan a sietőket is; megbotlani egyáltalán nem nehéz, néhol egyszerű földes részen lépdel az utazó, máshol kisebb emelkedők, lépcsők, netán kiálló gyökerek várják a betévedőket.

Ha mégis ennyire veszélyes, miért kockáztatná meg bárki is, hogy betévedjen? A válasz kézenfekvő: vagyon, melyet a gróf, vagy a palota volt építői hagytak hátra. Akárki is tette, örök átok lelkére, amiért ennyi utazót megkísért borzalmas tette.
Vissza az elejére Go down
 
A Labirintus
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Anwarion fórum :: -
Ugrás: