HomeMagas Tudományok Univerzitása Felira12RegisztrációKapcsolatBelépés

Share
 

 Magas Tudományok Univerzitása

Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég
Vendég
Anonymous


Magas Tudományok Univerzitása Empty
TémanyitásTárgy: Re: Magas Tudományok Univerzitása   Magas Tudományok Univerzitása Empty2017-03-02, 20:04

Serena katonásan meghajol, még ha a mozdulat ki is futtatja az arcából a vért.
- Intézkedem a további teendőkről. Köszönöm az Urak megtisztelő figyelmét... és természetesen állok szolgálatukra bármely kérdésben. Engedelmükkel távozom, hogy ne zavarjam becses munkájukat.

Még egyszer meghajol, s amennyiben nem tartóztatják, valóban távozik is.

//Köszönöm.//
Vissza az elejére Go down
The author of this message was banned from the forum - See the message
Vendég
Vendég
Anonymous


Magas Tudományok Univerzitása Empty
TémanyitásTárgy: Re: Magas Tudományok Univerzitása   Magas Tudományok Univerzitása Empty2017-03-01, 13:32

//A bíróság ülésterme//

A komor férfiak szigorú tekintetének kereszttüzében állni... mondaná, hogy mit se élvezne jobban, de jelenleg szívesebben lenne inkább otthon, s pihenne. De nem teheti. Házát egyedül képviseli William halála óta, s nem mutatkozhat gyenge és törékeny nőként. A gyász sötét színeit viseli, mely nem pusztán a birodalom gyászát jelöli, de sajátját is.
- Köszönöm a Tekintetes Uraknak, hogy méltóztatnak fogadni. Idejüket nem kívánom soká rabolni, szavaim is rövidre fognám hát, ha megengedik. Jelen vallomást a Rorshach nevű vulpéból szedtük ki, aki ellen a vád többrendbeli tolvajlás, és a Káoszlordok támogatása. A vulpe tegnap este feladta magát hivatalomnál, hogy alázattal kérje a lehetőséget, hogy tetteit tisztázza. A lopás vétségét nem tagadta, de állítja, hogy csak a káoszjel hatásának nyomására cselekedett. Már korábban meggyőződtem annak bizonyosságáról, hogy a vulpén valóban a Khrone nevű pap káoszjegye volt, s a Főinspektornak a jelentésem erről le is adtam. Bizonyosságot nyert továbbá, hogy a káoszjegyet viselő személyek nem szabad akaratukból, hanem kényszer hatására cselekszenek, s akár olyan tetteket is végrehajtanak, melyekkel önmaguknak vagy szeretteiknek is képesek ártani, hiába az ellenálló akarat. Íme továbbá egy másik dokumentum, mellyel a Főinspektornak is hivatott voltam elszámolni: a nyugati kapu eseményeinek részletes ismertetése az ostrom alatt. Az ostrom negyedik napján jelent meg a vulpe a falon. Állítása szerint a jel eltűnt róla, mely kapcsolatban lehet a káoszlordok ismételt visszavonulásával. A seb,mely valaha a jelet takarta, valóban nyomtalan eltűnt. A vulpe pedig, mely kétséget kizáróan azonos a lopásért bezárt vulpéval, több szemtanú vallomásával alátámasztva védte a várost a káosz szörnyeivel szemben, míg lőtt sebet nem kapott, kockáztatva az életét nem csak az ostromló szörnyekkel szemben, hanem a fejpénzre aspirálókkal szemben is.

Miután a dokumentumokat a hosszú asztalon a tekintetes bírák előtt hagyta, vesz egy ély levegőt, mielőtt folytatná.
-Összegezve tehát, Kegyelmes Uraim... abba a kellemetlen helyzetbe kerültünk, hogy a vulpe jelenleg nem csak hogy lopásban bűnös, de egyben a káoszlordok áldozata, és a falon a várost védő hősök egyike. A döntés a sorsáról a tekintetes bíró urak kezében van, ám kivégzése vagy megcsonkítása azt a látszatot keltené, hogy a birodalom nem mutat irgalmat a káoszjel által megfertőzöttek irányába, kiknek száma igen nagy, és hogy a birodalom nem becsüli meg azon harcosokat, akik önként a vérüket áldozták érte. Azonban elkél a dolgos kéz a város helyreállításában. És a vulpe maga járatos népének bizonyos rúnáinak ismeretében, melyet hasznára fordíthatna a város a falak jövőbeni védelmében. Továbbá... minthogy bennfentes annak a bizonyos kétes hírű kúriának lakóinak körében, egyszerű megfigyelési feladatokra alkalmas lenne a jövőben.

//A végtelen kígyóra várva//
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég
Anonymous


Magas Tudományok Univerzitása Empty
TémanyitásTárgy: Re: Magas Tudományok Univerzitása   Magas Tudományok Univerzitása Empty2017-02-19, 19:49

//Hadi Akadémia-Káoszháború, Ostrom//

Még mindig a Főinspektornak tartozik beszámolni, s most ritka alkalmak egyike, hogy a Hadi Akadémián lelje meg. Megvárta a hajnali tiszti eligazítást, s csak utána csatlakozott a magas, szikár férfihoz az alig derengő szürkületben a kerengőn.
- Uram... egy szóra, ha megbocsájtja!
A férfi komoran mérte végig, álmos tekintete azonnal megkeményedett láttán.
- Serena. Remélem megvan a jó oka rá, hogy nem a posztján van.
- Uram... ezt majd Ön megítéli. Híreim vannak, és ezek koránt sem jók.
- Mikor hozott kegyed nekem jó híreket? Ki vele...
A férfi kimért léptekkel indult el ismét, Serenának nem okozott különösebb fájdalmat, hogy kövesse.
- Tegnap éjjel a két káoszlord betört a Titkos levéltár termébe.
- Mi? Honnan veszi? Oda nem juthattak be...
- Ott voltam. A Főkapu majdnem elesett, és a védéséhez szükségünk volt a... Khm... úgy gondoltam, szükségünk van a Megtartás pecsétjére, és elmentem érte.
- Betört a Titkos levéltárba, Serena?
- Be, Uram.
A férfi kelletlen szusszant egyet, haragos, metsző pillantással illette a lányt, majd mély levegő után lassan engedte ki.
- És?
- És mindketten besétáltak. Én... és a katona, akivel voltam, nem tudtuk megállítani őket, Uram. Sajnálom. Az ispotályban ébredtem fel a pirkadat első fényével.
- Tehát elvittek onnan valamit. Hmm... van más is amit jelentenie kell?
A Főinspektor higgadtsága és önuralma mindig is példaértékű volt Serena számára... most is sikerült erőt merítenie a felettese viselkedéséből, pedig az Egy látta a lelkét, mily kínzó kétségek gyötörték.
- Nincs uram. Sajnálom.
- Ne tegye! Kivizsgáljuk. Menjen vissza a posztjára, Serena! És ha kérhetem... Ne törjön be még egyszer a tiltott termekbe!
- Természetesen, Uram!
A meghajlás inkább katonás, semmint úrias, majd sarkon fordul, és ahogy a parancs szólt, elindul vissza a posztjára. Arról nem szólt a parancs, hogy közben nem eshet kétségbe, nem indulhatnak meg köpenye csuklyájának rejtekében kósza könnyei, nem veszítheti el a hitét, nem mondhat le mindenről, és nem adhatja fel.
Vissza az elejére Go down
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások sz. Hozzászólások sz. : 25
Regisztráció Regisztráció : 2015. Nov. 25.
Tartózkodási hely Tartózkodási hely : Anwarion

Magas Tudományok Univerzitása Empty
TémanyitásTárgy: Magas Tudományok Univerzitása   Magas Tudományok Univerzitása Empty2016-12-07, 15:12

Magas Tudományok Univerzitása 810

A birodalom fővárosa századokkal ezelőtt rakta fészkét oda, hol az Özvegykönny fekete folyama fél tucat ágra szakadván, kisebb-nagyobb szigeteket hasítva ki a televényből torkollik a tengerbe. Kőcsipkés tornyai , patinás kupolái és száznál több hídja messziről vonzzák a vándort, kapui, kikötője folyton éhes szájként nyelik el az áruval rakott karavánokat. Falai közt nemesek, pórok, igazak és hitványak osztoznak titkoktól dús kövein.  Egyaránt helye van itt a pompának és nyomornak, becsületnek és árulásnak, míg minden pirkadattól hajnalhasadtáig sorsok teljesednek be, vagy az égiek szeszélye és a földiek ármánya okán vesznek új irány.

A várost kettészelő folyamág közepén mesterséges sziget ad otthont azon intézménynek, mi a szellem fényével világolva messze földről idecsábítja a tudós főket. Itt található a Királyi Hadiakadémia, a Kancellária, a varázslók Magisztrátusa, az Adeptusi Iskola, hol a mágikus és metafizikai tanokba avatják be az arra érdemeseket, de az egyetem falai között megannyi orvost, teológust, jurátust és a szabad tudományok kiművelt főit képzik. Kollégiumok, könyvtárak, levéltárak ugyanúgy megtalálhatók itt, mint az egyéb nemtelen műintézmények: a dalárdákat, és kocsmákat a diákok oly szorgosan látogatják, mint a szemináriumokat. Elcsapott korhelyek, fűzfapoéták, vidám deáktársaságok szívesen látott vendégei e helyeknek, s mivel az univerzitás polgárai fegyverviselési joggal bírnak bizony gyakoriak errefelé a kisebb-nagyobb csetepaték, párbajok is.

Vissza az elejére Go down
http://anwarionszerepjatek.hungarianforum.net
Ajánlott tartalom
Magas Tudományok Univerzitása Empty
TémanyitásTárgy: Re: Magas Tudományok Univerzitása   Magas Tudományok Univerzitása Empty

Vissza az elejére Go down
 
Magas Tudományok Univerzitása
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Anwarion fórum :: -
Ugrás: