HomePiactér - Page 4 Felira12RegisztrációKapcsolatBelépés

Share
 

 Piactér

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4
SzerzőÜzenet
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások sz. Hozzászólások sz. : 25
Regisztráció Regisztráció : 2015. Nov. 25.
Tartózkodási hely Tartózkodási hely : Anwarion

Piactér - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Piactér   Piactér - Page 4 Empty2016-12-07, 15:11

Piactér - Page 4 110

A birodalom fővárosa századokkal ezelőtt rakta fészkét oda, hol az Özvegykönny fekete folyama fél tucat ágra szakadván, kisebb-nagyobb szigeteket hasítva ki a televényből torkollik a tengerbe. Kőcsipkés tornyai , patinás kupolái és száznál több hídja messziről vonzzák a vándort, kapui, kikötője folyton éhes szájként nyelik el az áruval rakott karavánokat. Falai közt nemesek, pórok, igazak és hitványak osztoznak titkoktól dús kövein.  Egyaránt helye van itt a pompának és nyomornak, becsületnek és árulásnak, míg minden pirkadattól hajnalhasadtáig sorsok teljesednek be, vagy az égiek szeszélye és a földiek ármánya okán vesznek új irány.

A város két, a kontinenst átszelő kereskedelmi útvonal metszéspontjában fekszik, így természetes, hogy az ezeken át bőséggel áramlik a portéka falai közé. Ennek megfelelően több kisebb, nagyobb piactérrel bír. Állatvásárán a vágójószágtól, az idomított sólymon át egészen az egzotikus bestiákig minden megtalálható, míg árutőzsdéjére, s kereskedőcsarnokába a kikötőtől forgalmas csatornán hajózzák be a bárkák szállítmányait. A bankházak folyton nyüzsgő környékét tartják a városnegyed lüktető szívének. A folyampiacon hosszú csónakokból kínálják áruikat a kofák - mikhez száraz lábbal hozzájutni nem lehet-, a halászok édesvízi halakat és a tenger gyümölcseit egyaránt szállítják a vízparti halpiacokra. Noha a közbiztonságra erőst ügyelnek, a zsebtolvajok és pénzváltók könnyen megkopaszthatják az óvatlanokat.
A mesterek műhelyei és üzletei, valamint a céhek utcái egyaránt a környéken találhatók. Bőrcserzők, mészárszékek és malmok állnak a folyóparton, miknek szennyes vizét a szegények deszkavárosáig viszi az áramlat. Jó pár fogadó és italmérés található erre, hogy szállást nyújtson a vásározóknak és kereskedőknek, na meg, hogy legyen hova betérni, meginni az áldomást a sikeres üzlet után.

Vissza az elejére Go down
http://anwarionszerepjatek.hungarianforum.net
 
Piactér
Vissza az elejére 
4 / 4 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Anwarion fórum :: -
Ugrás: